Руски служители, които пътували до Буенос Айрес миналата седмица, занесоха до

...
Руски служители, които пътували до Буенос Айрес миналата седмица, занесоха до
Коментари Харесай

Путин с шокираща оферта към Аржентина. Какво предложи

Руски служители, които пътували до Буенос Айрес предходната седмица, занесоха до управляващите на страната предлагането на Путин да се изостави $ при взаимни разплащания и да го заменят с национални валути - рублата и песото, заяви El Cronista, базирайки се на аржентински източници.

Делегацията, на която Путин повери тази поръчка, включваше чиновници на Руския фонд за директни вложения и топ мениджъри на Совкомбанк, написа вестникът.

Те изложиха същността на концепцията по време на обяда с президента Алберто Фернандес и неговите помощници.Посланикът на Аржентина Едуардо Зуанин организира диалози в Москва с дипломати и предприемач, настояват източници на изданието.

Но към момента не е реализиран забележителен прогрес: нужни са софтуерни решения на равнище централна банка, а мащабът на взаимната търговия не е задоволително огромен, с цел да възвърне вложенията.

Това е единствено 900 милиона $ годишно и проектите за увеличението им, които Путин контракти с тогавашния президент Кристина Киршнер през 2010 година, останаха на хартия. Путин предлага на Аржентина за повторно да излезе от зависимостта от $.

Преди три години той убеди тогавашния президент Маурисио Макри, брачен партньор на Киршнер, в нуждата от търговия с национални валути. Но в този момент властта в Аржентина се промени, рисковете от западните наказания се усилиха и процесът би трябвало да стартира изначало.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР